We support MBA MSc BSc of University of London
18/08/2019
 
 Home > Ελληνικά > PAN College > Μεθοδολογία

Μεθοδολογία

Το PAN College έχει εξετάσει προσεκτικά τα χαρακτηριστικά των σπουδών σε υλικές τάξεις (πανεπιστημιούπολη) και εκείνα της μάθησης εξ αποστάσεως και κατέληξε σε ένα σύστημα το οποίο από τη μια πλευρά ελαχιστοποιεί κατά το δυνατόν τα μειονεκτήματα και από την άλλη δίνει έμφαση στα πλεονεκτήματα αμφοτέρων.

>>>

Παραδοσιακός τρόπος διδασκαλίας

Το σύστημα εκμάθησης σε υλικές τάξεις είναι ιδανικό για να αγκαλιάζει το φοιτητή, καθιστώντας τις σπουδές μία πλήρη απασχόληση. Επιπλέον, προωθεί την ομαδική εργασία, την κοινωνική συμπεριφορά και τη φοιτητική ζωή. Το κύριο πρόβλημα με αυτή την προσέγγιση είναι η έλλειψη ελεύθερου χρόνου. Λαμβανομένου υπ’οψη ότι η φοίτηση με αυτόν τον τρόπο είναι συνήθως πλήρους απασχόλησης (full time), ιδιαίτερα στα ελληνικά πανεπιστήμια, είναι ακόμη πιο δύσκολο για τους μαθητές να εργάζονται ταυτόχρονα, ή / και να ακολουθούν άλλες δραστηριότητες και χόμπι που μπορεί να έχουν.

Από την άλλη πλευρά, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να απολαύσουν τον, πολύτιμο για την εποχή μας, ελεύθερο χρόνο. Υπάρχει μεγάλη ευελιξία στα χρόνια των σπουδών (από 3 έως 8, για πτυχιακές σπουδές) και ο φοιτητής έχει τη δυνατότητα να σπουδάσει σύμφωνα με το δικό του ρυθμό. Εκτός από το προφανές μειονέκτημα αυτού του συστήματος ότι δεν προσφέρει καθόλου φοιτητική ζωή, ένα άλλο ακόμα πιο σημαντικό έχει ανακαλυφθεί στην πράξη. Ένα αρκετά συχνό φαινόμενο που παρατηρείται, κυρίως στις νεότερες ηλικίες αλλά όχι αποκλειστικά, είναι οι φοιτητές να εγκαταλείπουν τις σπουδές τους μετά από μερικούς μήνες ή ένα χρόνο. Η πλειοψηφία των ανθρώπων χρειάζεται κάποια μορφή παρακίνησης, προκειμένου να διατηρεί τα κίνητρά της συνέχεια σε υψηλά επίπεδα. Όσο δυσκολότερο είναι το έργο προς επίτευξη, τόσο μεγαλύτερη γίνεται και η ανάγκη για κάποια παρακολούθηση. Η ιδέα της εποπτείας από κάποιον ειδικό οδηγεί σε καλύτερα αποτελέσματα.

>>>


Μέθοδος PAN College

Το PAN College υλοποιεί ένα μοναδικό σύστημα για να εξασφαλίσει ότι ο φοιτητής θα έχει την ευκαιρία να ολοκληρώσει το πτυχίο του σπουδάζοντας με την ευελιξία που επιθυμεί. Τα μαθήματα / διαλέξεις του φέρουν τη σφραγίδα διεθνώς καταξιωμένων καθηγητών των δύο φημισμένων ξένων Πανεπιστημίων.

Επί πλέον του συστήματος αυτών υπάρχει στην Ελλάδα η ομάδα επιβλεπόντων συμβούλων - καθηγητών, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τις ολιγομελείς ομάδες φοιτητών.

Οι επιβλέποντες σύμβουλοι - καθηγητές μας ενώ δεν αναμειγνύονται σε θέματα διδασκαλίας και εκπαιδεύσεως, έχουν όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα ώστε να βοηθήσουν να εξασφαλίσει την επιτυχία κάθε συνεπής στις υποχρεώσεις του φοιτητής.

Οι συνεργάτες μας αυτοί είναι υπεύθυνοι για να παρέχουν υποστήριξη στις οκταγωνικές υλικές μας αίθουσες με τη μέθοδο της στρογγυλής τραπέζης (ομάδας ισοτίμων μελών), αλλά και σε εικονικές <<τάξεις>> μέσω ειδικού λογισμικού στο διαδίκτυο, τόσο σε ομάδες φοιτητών όσο και ατομικά στον καθένα φοιτητή ξεχωριστά.

Τα κύρια οφέλη μπορούν να συνοψιστούν ως εξής:

  • Αναγνωρισμένα πτυχία στην Ελλάδα (ΔΟΑΤΑΠ) και διεθνώς.
  • Τα πτυχία έχουν πραγματικό αντίκρισμα για κάθε εργοδότη
  • Ευέλικτες σπουδές: Επιλογή αριθμού μαθημάτων ανά έτος - παράλληλη εργασία
  • Φοιτητική ζωή μέσω των παρακολουθήσεων στις αίθουσες στο εκπαιδευτικό μας κέντρο
  • Προσωπικές εικονικές συνεδρίες με τους επιβλέποντες συμβούλους - καθηγητές
  • Ομαδικές εικονικές συνεδρίες με τους επιβλέποντες συμβούλους - καθηγητές
>>>

Πιέστε για την προηγούμενη σελίδα.  Αρχή της σελίδας.

 


powered by HOTSoft.gr
ίντερνετ, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες

Πιέστε για ΕλληνικάPress for EnglishPress for Russian