We support MBA MSc BSc of University of London
25/08/2019
 
 Home > Ελληνικά > Νέα

OPEN TO THE COMMUNITY

Μέσα στη γενική καταχνιά κι ενώ ανηφορίζουμε στην ολόμαυρη από τους εμπρησμούς ράχη, ένα χαμόγελο αρχίζει να διαγράφεται. Το θέμα της Παιδείας τέθηκε στο κέντρο και δεν θα φύγει από εκεί αν δεν πραγματωθούν αυθεντικές, μακράς πνοής λύσεις, σχεδόν ομόφωνες. Είναι βέβαιο ότι οι νέοι δεν θα επιτρέψουν άλλη υπεκφυγή. Είναι θέμα επιβίωσης, ανάσας.
Η πρόταση PANDIDAKTIRION απλοποιεί πολύ τα πράγματα, ενώ ανεβάζει δραστικά τον πήχυ. Αποφορτίζει την έννοια «χαρτί» που μαζί με την άλλη ιδεοληψία, το «κεραμίδι», ρουφούν από δεκαετίες τους χυμούς του νεαρού Έλληνα.

Για κάποιο σοβαρό επαγγελματικό δικαίωμα χρειάζεται η κατοχή συγκεκριμένου πακέτου γνώσεων που πιστοποιούνται από αδιάβλητες εξετάσεις. Ο ταχύτερος, ασφαλέστερος και φτηνότερος τρόπος για την απόκτησή τους είναι με e-learning. Γι’ αυτό σπουδαία ιδρύματα παρέχουν αυτοτελείς σπουδές αποκλειστικά με distance learning. Επί πλέον σήμερα όλα τα ιδρύματα έχουν ως ένα από τα εργαλεία τους αυτήν ακριβώς τη μέθοδο. Συγκινητικό είναι δε ότι ήδη από την πρώτη Γυμνασίου η Googlo-παρέα αρχίζει να ελαφρώνει τους νεαρούς βλαστούς από την τυραννία της αποστήθισης.
Αναγνωρίσαμε αυτή την ωραία πραγματικότητα που εγγυάται η τεχνολογική επανάσταση. Δεν υποπέσαμε στο λάθος να ξανα-ανακαλύψουμε την πυρίτιδα. Εντοπίσαμε τον από 150 (!) χρόνια παγκόσμιο ηγέτη του distance learning. Λέγεται University of London και διαθέτει ομοσπονδιακή δομή 19 Πανεπιστημίων και 10 ερευνητικών Ινστιτούτων. Συνάψαμε συνεργασία. Το ίδιο κάναμε και στη χώρα-κλειδοκράτορα της Ενέργειας με το Modern University for the Humanities της Μόσχας των 200.000 σπουδαστών και 628 παραρτημάτων. Είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό στον κόσμο και αναπτύσσει δορυφορική εκπαίδευση.

Είμαστε όμως στον τόπο που γέννησε τη Γνώση. Δεν μπορείς να καθηλώσεις τον νέο, και τον πάντα νέο, πίσω από μια οθόνη. Ο Έλληνας άνθρωπος είναι ολιστικός άνθρωπος : Εκπέμπει Λόγο. Έχει ανάγκη την άσκηση στη συλλογικότητα. Έχει πάθος για αυτογνωσία μέσα από τον καθρέφτη του πλησίον. Έχει δικαίωμα να βιώσει εμπειρικά τη δύναμη δράσης του ζεύγους,  τη δημιουργικότητα και αποφασιστικότητα «της στρογγυλής τραπέζης», το κάτι που έκανε εδώ το πέρασμα από τη μυθολογία στην επιστήμη. Παράλληλες λοιπόν δράσεις ικανών tutors συντονίζουν την ομάδα, η δυναμική της οποίας διαδέχεται το Δάσκαλο-γκουρού. Τα μεταπτυχιακά που επιλέχτηκαν ολοκληρώνουν το σκοπούμενο όταν σημάνει για τον καθένα και την κάθε μια η ώρα τους.

Η πρόταση PANDIDAKTIRION έχει την αναγνώριση του Κράτους με το νόμο 3328/2005 που συμμορφώνεται με το άρθρο 16 του Συντάγματος και ασκεί μεταλυκειακή εκπαίδευση και κατάρτιση βάσει του Ν. 3696/2008. Τα απονεμόμενα πτυχία είναι ισότιμα με αυτά των σπουδών στο Λονδίνο βάσει έγκρισης του Quality Assurance Agency for Higher Education (QAA).
Σημαντικές επιχειρήσεις αναζητούν τρόπους μεγιστοποίησης του οφέλους από την πρότασή μας για την απογείωση των «ομφαλών» της επιχειρησιακής τους πυραμίδας, ενός 5% κατά Γκάους, που θα συμπαρασύρει σε άνοδο το σύνολο.
Γονείς μας συγχαίρουν για την πρωτοβουλία μας όχι μόνο γιατί γλυτώνουν «το χωραφάκι» για τις σπουδές του πολύτιμου, αλλά και γιατί δεν στερούνται το χαμόγελό του, ή τη γκριμάτσα του κατά περίπτωση, στα καλύτερα χρόνια της δημιουργικής ωρίμανσης.
Εμείς όμως σε άλλων την αποδοχή αποβλέπουμε. Στων Νέων που παραδίνουμε τη σκυτάλη. ΓΝΤ

Πιέστε για την προηγούμενη σελίδα.  Αρχή της σελίδας.

 


powered by HOTSoft.gr
ίντερνετ, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες

Πιέστε για ΕλληνικάPress for EnglishPress for Russian